Ak potrebujete rýchlo a zdravo navariť bio červená šošovica je tou pravou prísadou. Vďaka tomu, že je zbavená hnedočervenej šupky je jej príprava veľmi rýchla, a taktiež vedie k zlepšenej stráviteľnosti a k zníženiu nadúvania. Práve preto je veľmi vhodná pre deti, na prípravu kaše, pyré, polievok a pomazánok.
Prečo je šošovica zdravá?
Šošovica je zo všetkých strukovín najbohatšia na bielkoviny a obsahuje najmenej tukov. Považujeme ju za nízkotučnú a nízkokalorickú diétnu strukovinu. Je zdrojom vitamínov a minerálnych látok, ako sú vápnik, železo, selén, fosfor a zinok. Zastúpené vitamíny skupiny B povzbudzujú látkovú premenu. Šošovica je dôležitá pri liečbe rakoviny čreva a srdcových chorobách. Taktiež obsahuje vlákninu, ktorá podporuje peristaltiku čriev a vyprázdňovanie. Z chemického zloženia šošovica obsahuje oveľa viac vápnika ako obilniny a železa ako špenát. Železo podporuje tvorbu a obnovu krvi, preto konzumácia šošovice je prospešná aj pre ľudí s anémiou. Tiež je vhodná pre ľudí, ktorých trápia depresie, neurózy, či smútok.
Pôvod | Kanada |
Energia: 1471kJ/348kcal
tuky: 1,5g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2g
sacharidy: 52g
z toho cukry: 1,7g
bielkoviny: 26g