Pitná voda, sójové bôby BIO, morská soľ, pšenica BIO
Alergény | Sója, lepok |
Pôvod | Japonsko |
Rozdiel medzi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari sú viac-menej zameniteľné s tým, že tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa naopak odporúča používať k finálnemu dochuteniu hotového jedla. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.
Shoyu neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
Okrem štyroch základných chutí (sladká, horká, slaná, kyslá), je ešte chuť piata – umami. Označuje sa ako „lahodná“, „chuť zrelosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch – teda aj v sójové omáčke shoyu.
Energia 250kJ/60 kcal
Tuky 0g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 6g
z toho cukry 3g
Bielkoviny 9g
Soľ 5,26g