Závan Ázie u Vás doma. Možno nás poznáte pod slovom senbei, možno o nás počujete prvýkrát, ale stačí jeden kúsok a vryjeme sa Vám do pamäti! Sójová omáčka nám totiž dodala jedinečnú chuť, ktorej sa dá len ťažko odolať.
ryža 64,3 % (ryža, cukor, džús z vodného melónu, soľ, olej z ryžových otrúb), slnečnicový olej, cukor, sójová omáčka prášok (sójové bôby, pšenica, soľ, maltodextrín), soľ, maltodextrín, kvasnicový extrakt.
Alergény | Lepok, sója |
Pôvod | Thajsko |
Ryžové krekry sú typickou japonskou špecialitou. V ich krajine pôvodu sa im hovorí senbei a miestni si na nich pochutnávajú už celé stáročia. Ide o pečenú, grilovanú alebo vyprážanú ryžu, ktorá sa pripravuje na slaný, ale výnimočne aj na sladký spôsob. Najčastejšie býva dochutená sójovou omáčkou alebo mirinom, čo je sladké japonské ryžové víno. Senbei môžete nájsť v mnohých podobách, od tenkých ryžových plátkov až po širšie, ktoré pripomínajú nami dobre známe ryžové chlebíčky. Aj ich chute sa môžu veľmi líšiť, najčastejšia verzia je so sójovou omáčkou, ale aj bylinková alebo pikantná príchuť, a napríklad v Japonsku sa krekry často konzumujú ešte obalené v morskej riase.