Ryža natural guľatozrnná
622

Ryža natural guľatozrnná

0,35 /100g
 Skladom sklad 38ks
 Ako vybrať?
250g
O produkte

Ryža pochádza z tropickej a subtropickej južnej a juhovýchodnej Ázie a Afriky. Staré čínske príslovie hovorí: “Ryža nie je potravina. Ryža je život.” Ryža je vyhľadávaná, pretože je prirodzene bezgluténová. Vyrába sa z nej ryžová múka, kaša a pod.

Prečo je ryža zdravá?

Ryža je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B a minerálnych látok, najmä fosforu, draslíka a železa. Napriek nízkemu obsahu vlákniny ryža obsahuje škroby rezistentné tráveniu, ktoré účinkujú ako diétna vláknina. Škrob v bielej aj hnedej ryži sa trávi a absorbuje pomaly, ale pri tom trvale uvoľňuje do krvi glukózu. Vďaka tomu si diabetici dokážu kontrolovať hladinu cukru v krvi. Ryža neobsahuje glutén, preto je vhodná pre celiatikov. Taktiež je vhodnou redukčnou potravinou. Používa sa na liečenie tráviacich problémov. Ryža mierne odvodňuje, zbavuje telo škodlivín a je dobrou prevenciou obličkových kameňov. Ryža je navyše odporúčaná ako súčasť pooperačnej diéty, pretože nezaťažuje tráviaci trakt.

 Odporučiť
ryža
Alergény-
PôvodTaliansko
Tipy na použitie

Ryžu pred prípravou opláchneme vodou a usušíme. Rozohrejeme olej, ryžu krátko opražíme. Pridáme soľ a vodu v pomere 1 diel ryže k 2 dielom vody. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou do mäkka (cca 20 min).

Ryže je všestranne spracujúca sa potravina, varí sa z nej kaša, je vhodná ako príloha ku hlavnému jedlu. Známa je tiež jej príprava na sladko.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Energia: 1520kJ/360kcal

tuky: 0,66g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,20g

sacharidy: 78g

z toho cukry: 0,1g

bielkoviny: 9,7g

soľ: 0,7g

loader  Načítavam hodnotenia...
loader  Načítavam podobné produkty...