Lyofilizované figy
Figy

Lyofilizované figy

10,00 /100g
 Skladom sklad 8ks
 Ako vybrať?
25g
O produkte

Neodolateľne sladké a chrumkáme mrazom sušené figy. Sú ešte krajšie ako čerstvé, avšak vôňu a chuť majú rovnako sviežu!

 Odporučiť

Mrazom sušené figy

PôvodČína

Celé figy nebývajú zrovna tým najkrajším ovocím, kým ich nerozkrojíte. Naše mrazom sušené plátky sú však pravý opak. Krásne na pohľad, jemná svieža vôňa a ešte lepšie chutia. Figy poctivo dozreli na slnku a až potom boli usušené mrazom, aby si zachovali výraznú vôňu, plnú chuť a predovšetkým všetky živiny. Podrvené vám dokonale osviežia krém, celé plátky výslednú tortu krásne ozdobia a vo vašich kašiach len zažiaria.

Figy:

Na 100 gramov mrazom sušených fíg bolo použitých 700 gramov čerstvých.

Figy sú považované za ovocie, ale v skutočnosti sú to uzavreté kvety figovníka.

Vďaka procesu lyofilizácie si figy zachovali krásnu farbu aj všetky živiny a vitamíny.

Čerstvé figy obsahujú takmer 80 % vody, mrazom sušené 0 %.

Čerstvé figy rýchlo podliehajú skaze, mrazom sušené vydržia podstatne dlhšie.


Ako sa figy pestujú?

Figy sú kvetom figovníka, čo je malý stromček, ktorý nájdete prevažne v Španielsku, Grécku alebo v Turecku, ale aj na iných teplých miestach. Figovník vypestovaný v takýchto krajinách môže mať až 1 000 kvetov (plodov), v závislosti na tom, aká je to odroda. Figovník si môžete vypestovať aj doma, v kvetináči, ale treba dbať na to, aby bolo pre rastlinu zabezpečené čo najväčšie teplo. Odporúča sa skleník alebo zasklenený balkón. Figovník potrebuje najmenej 15 °C, inak je potrebné ho zazimovať. Prospieva mu najviac slniečko, ktoré umožňuje plodom dozrieť. Figy zrejú prevažne na jeseň druhého roka.

Energetická hodnota: 1297 kJ / 310 kcal

Tuky.: 2 g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g

Sacharidy: 77 g

z toho cukry: 58 g

Vláknina: 12 g

Bielkoviny: 4 g

Soľ: 0 g

loader  Načítavam hodnotenia...
loader  Načítavam podobné produkty...