Dračie ovocie mrazom sušené.
Pôvod | Čína |
Dračie ovocie patrí medzi exotické ovocie, ktoré v našich obchodoch často nevidieť. Čo je veľká škoda, keďže je plné vitamínov skupiny B a C, minerálnych látok, omega-3 mastných kyselín a antioxidantov. Na jeho pestovanie neboli použité žiadne chemické látky. Produkt bol vypestovaný, pozbieraný a napokon vysušený mrazom.
TOP informácie o dračom ovocí
Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
Znižuje hladinu kyseliny močovej v krvi.
Nízko-kalorická dužina prečisťuje organizmus.
Skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých plodov, skladuje sa pri izbovej teplote.
Ovocie má výrazný pigment, po rozdrvení sa dá použiť ako prírodné farbivo.
Ako sa dračie ovocie suší mrazom?
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny – atmosférický.
Energia: 1644 kJ / 393 kcal
Tuky: 5,36 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 78,6 g
z toho cukry: 53,6 g
Vláknina: 5 g
Bielkoviny: 7,14 g
Soľ: 0 g