Kukuričná polenta sa používa najmä na prípravu kaše. Môže sa miešať so slanými alebo sladkými surovinami. Je vhodná aj na výrobu knedlí a placiek. Obsahuje prirodzené množstvo bielkovín, sacharidov a minerálov.
predvarená kukuričná múka
Pôvod | Francúzsko |
Z polenty pripravíme nielen kašu, ale aj halušky, knedle alebo rôzne placky. Polenta sa podáva teplá ako krémová kaša, alebo sa necháva vychladnúť vo formičkách alebo na plechu. Vychladnutá sa krája na kúsky, ktoré sa pečú, vyprážajú, zapekajú či grilujú. Podávajú sa k mäsám, hubám, rybám, morským plodom, zelenine i omáčkam. Množstvo 500g je pre 8 osôb. Do 2,5 l osolenej vriacej vody pomaly vysypte a miešajte 3 min.
Energetická hodnota:
1429kJ/337kcal
Tuky 1,50 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 72g
z toho cukry 0,70g
Bielkoviny 8,10g
Soľ 0,30g