Kukuričná múka sa získava mletím kukurice.. Je prirodzene bezgluténová, čím je v vhodná pri bezgluténovej diéte. Kukuričnú múku ocení každý milovník zdravého varenia a pečenia; dodá pečivu peknú žltú farbu a zaujímavú chuť.
Prečo je kukurica zdravá?
Kukurica okrem vody obsahuje uhľohydráty, proteíny, minerálne látky a vlákninu, ktorá stimuluje pohyb čriev a bojuje proti zápche. Je známe, že kukurica má viac bielkovín ako iná čerstvá zelenina. Taktiež je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B. Vitamín B1 má blahodarné účinky na mozog a nervový systém. Svojím zložením nám kukurica napomáha udržiavať dobrú hladinu krvného tlaku a funkciu srdca. Má pozitívny vplyv na krvotvorbu, okysličovanie buniek, na posilnenie vlasov a pokožky. Konzumáciou kukurice si udržiavame správnu hladinu hormónov a odbúravame stres v organizme.
Alergény | - |
Pôvod | Slovenská republika |
Energia: 1454kJ/344kcal
tuky: 2,2g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,6g
sacharidy: 64g
z toho cukry: 1,7g
bielkoviny: 13g
soľ 0,1g