Kokosový cukor sa vyrába z kokosovej miazgy, čo je svetlá sladká tekutina, ktorá po narezaní vyteká z kvetov a následne sa niekoľko hodín varí, aby zhustla a skaramelizovala. V tejto fáze sa cukor balí do fľaštičiek a predáva (ide o hustý hnedý sirup) alebo sa ešte suší. Vznikajú tak drobné hnedé kryštáliky podobné trstinovému cukru. V tejto forme môžete nájsť kokosový cukor najčastejšie.
Každé sladidlo je vhodné používať striedmo, žiadne zázračné okľuky jednoducho neexistujú... Kokosový cukor má veľmi príjemnú chuť po karamele a je približne rovnako sladký ako trstinový cukor. Pretože ide o prírodný produkt, môže sa chuť a sladivosť občas líšiť - podľa sezóny, miesta rastu paliem alebo dĺžky varu.
Alergény | - |
Pôvod | Indonézia |
Energia: 1633kJ/390kcal
tuky: 1,05g
sacharidy: 96,6g
z toho cukry: 95,8g
bielkoviny: 1,67g
vápnik: 0-3g
Sodík: 168mg
železo: 72mg