Pohánková kaša je prirodzene bezlepková. Vyrába sa z pohánky, čomu vďačí aj za svoju farbu a typickú vôňu. Kaša je tiež bez pridaného cukru, konzervačných látok a farbív.
Produkt nie je vyrobený z GMO pohánky.
Prečo je pohanka zdravá?
Pohánka sa v súčasnej dobe považuje za diétnu potravinu, ktorá má uplatnenie predovšetkým v racionálnej výžive. Je nutrične hodnotná, ľahko stráviteľná a obsahuje vlákninu. Zrná pohánky sú zdrojom kvalitných bielkovín s vysokým obsahom esenciálnych aminokyselín (najmä lyzínu), vitamínov (najmä skupiny B, C, E) a minerálnych látok (horčík, draslík, fosfor). Pohánka neobsahuje lepok, takže je vhodná pre pacientov, ktorý trpia lepkovou intoleranciou. Pohánka má priaznivý vplyv na cievny systém, pečeň a tráviace ústrojenstvo.
Alergény | - |
Pôvod | - |
Energia: 1563kJ/370kcal
tuky: 2,6g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,6g
sacharidy: 70g
z toho cukry: 0,6g
bielkoviny: 14g
soľ: <0,01g
vláknina: 4,9g