Sladenka je zdravá náhrada cukru. Jačmenný slad nestimuluje pankreas, teda šetrí naše telo a je vhodný pre diabetikov. Neobsahuje konzervanty a dá sa použiť samostatne alebo ako prídavok do čaju, mlieka, kakaa, na prípravu chleba, perníkov, pečiva, kaší, štiav, šalátov a pod.
Jačmenný slad, pitná voda
Alergény | Jačmeň |
Pôvod | Česká republika |
Veľkosť balenia | 310 g |
Neobsahuje konzervačné látky ani stabilizátory. Používa sa na zdravé sladenie, dochucovanie, ako čiastočná náhrada medu, a pod. Významné je jej použitie pri výrobe dietetických prípravkov a výrobkov. Vhodná na výrobu cukroviniek a bonbónov.
Energia: 1350 kJ / 323 kcal
Tuky: <0,5g
z toho nasýtené mastné kyseliny: <0,5g
Sacharidy: 76g
z toho cukry: 61g
Bielkoviny: 3,2g
Soľ: 0,01g