Ide o druh veľkej fazule, ktorá sa vyznačuje vysokým obsahom provitamínu A. Je príjemnej sladšej chuti, ktorá pripomína jedlé gaštany.
Prečo je fazuľa maslová zdravá?
Fazuľa je dieteticky veľmi zaujímavá. Svojim zložením zrna je veľmi hodnotnou potravinou, pretože prakticky obsahuje všetky zložky potrebné na ľudskú výživu. Je bohatým zdrojom vlákniny, vitamínov (C, B6, K) a minerálnych látok (železo, draslík, zinok, horčík). Priaznivo ovplyvňuje pokožku, pečeň a pľúca. Je výbornou voľbou pri boji s vysokým cholesterolom. Pomáha pri chorobách srdcového, cievného systému a znižuje obsah cukru v krvi. Fazuľa je dôležitým zdrojom polyfenolov, ktoré majú antioxidačné a protirakovinové účinky. Neutralizuje príznaky spôsobené prekyslením organizmu najmä nadmernou konzumáciou mäsa a spracovaných výrobkov.
Alergény | - |
Pôvod | Peru |
Energia 1371kJ/323kcal
tuky: 1,8g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1g
sacharidy: 57g
z toho cukry: 7,6g
bielkoviny: 20g
soľ: 0,02g