Datľový sirup sa hodí do studenej i teplej kuchyne. Nechajte ho vyniknúť najlepšie s neutrálnymi jedlami, ako je tofu krém, biely jogurt, tvaroh. Hodí sa do ovsenej alebo inej raňajkovej kaše, na palacinky, ale i na dosladenie obilnej kávy.
zahustený koncentrát datľovej šťavy
Pôvod | Tunisko |
Pri výrobe datľového sirupu sa zmiešajú sušené datle s vodou, mixujú sa, filtrujú a výsledná šťava se koncentruje na požadovanú hustotu. Datľový sirup je tmavý, voňavý, pomerne hustý s charakteristickou chuťou a dobre sladí. Je tradičným sladidlom na Strednom východe.
Energia – 284 kcal / 1187 kJ
Tuky – < 0,15 g
z toho nasytene mastné kyseliny – 0 g
Sacharidy – 69,3 g
z toho cukry – 3,9 g
Vláknina – 0 g
Bielkoviny – 1,4 g
Soľ – 0 g