Je symbolom víťazstva a slávy. Nie nadarmo nosil veniec z vavrína na hlave tiež rímsky cisár Caesar. V priebehu rokov sa potom bobkový list presadil aj ako korenie. Má sladkastú chuť a balzamickú vôňu podobnú muškátu. Jeho chuť najlepšie ladí s jahňacím, hovädzím mäsom či zverinou. Vychutnajte si ho ale aj v polievke, omáčkach a zeleninových ragú.
Alergény | Môže obsahovať stopy orechov, sezamu lepku, zeleru, sóje, horčice, mlieka a vajec |
Pôvod | Turecko, Česko, Poľsko |
Lístky bobkového listu môžete nasekať alebo variť v celku. Pred podávaním je vhodné ich však vybrať. Alebo ich môžete do jedla vložiť vo vrecúšku z prírodného materiálu, kam môžete pridať ďalšie väčšie kúsky korenia, ako je napríklad škorica, nové korenie alebo borievka, a ten na záver jednoducho vyberiete. Bobkový list patrí tiež medzi jednu z byliniek, ktoré sa používajú do takzvaného bouquet garni, čo je zväzok byliniek, ktorý sa varí po celú dobu s pokrmom a jedľu dodáva nezabudnuteľnú bylinkovú chuť a vôňu.
Skladujte v suchu a tme.